معرفی و بررسی تخصصی گچ و خاک آماده
ملات ماده خمیری شکلی است که مصالح بنایی را به یکدیگر میچسباند و از آنها در دیوار و دیگر قسمت های ساختمان استفاده میکنند.گچ و خاک سیلور ساوه نوعی ملات زودگیر است که در فاصله سه تا چهار دقیقه بعد از تماس با آب شروع به سفت شدن میکند ملات گچ و خاک ساوه از مخلوط شدن گچ و خاک رس بدست می آید.این ملات معمولا پس از مخلوط شدن با آب به رنگ قهوه ای درآمده و چون زودگیر هست باید فورا آن را استفاده و به دیوار کشید.
روش ساخت گچ و خاک
ابتدا مقدار کمی آب به ظرف با استامبولی اضافه میکنیم ، سپس مقداری گچ و خاک را به آب اضافه می کنیم.نسبت گچ و خاک باید 8۰ درصد خاک و 2۰ درصد گچ باشد. ولی بسته به نوع گچ مصرفی و زودگیر یا دیرگیر بودنش ، ممکن است که درصد خاک کم و زیاد شود.هر قدر گچ زود گیرتر باشد ، باید خاک مورد مصرف در ملات گچ وخاک بیشتر باشد.نکات اجرایی
برای زیر سازی سفیدکاری ابتدا روی دیوار آجری را قبلاً شمشهگیری کرده و سپس بین فاصلههای شمشهگیری را با ملات گچ و خاک پر مینمایند. علت پاشیدن گچ وخاک درون آب آن است که تمام ذرات گچ در مجاورت آب قرار گیرد.- قبل از استفاده از گچ و خاک آن ها را با سرند چشم بلبلی الک کنید، تا صاف شوند و خرده نداشته باشند.
ویژگی گچ و خاک
از انواع ملاتهای زود گیر و پر مصرف میباشد.
وجود خاک در ملات گچ وخاک آن را را به حالت پلاستیکی و دیرگیرتر میکند.
نوع خاک موجود در این ملات خاک رس است که باید سرند شود.
گچ و خاک را می توان به صورت آماده و در کیسه با وزن های مختلف تهیه کرد.
نسبت به گچ دیرگیرتر است،بدلیل آنکه به طورکلی خاک رس، ملات را دیرگیرتر می کند.

کاربرد گچ خاک
معمولا در زیر سازی دیوارها و سقف استفاده می شود و ناهمواری دیوار را پر میکند و مصرف گچ سفید کاری را به حداقل میرساند.
از ملات گچ وخاک در طاق ضربی و دیوارهای تیغه ای ۵ سانتی متری استفاده میشود.

نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.