معرفی و بررسی آجر فشاری ماشینی
آجر فشاری، از قدیمی ترین انواع تولیدات آجر می باشد و از آن جایى که موقع خشت زدن با دست، گوشه هاى گل در قالب با انگشت فشار داده مى شد، این آجر به آجر فشارى مشهور شد.
این نوع آجر با استفاده از برش بلوک های بزرگ و با استفاده از دستگاه پرس ساخته می شود. که به آن، آجر فشاری ماشینی گفته می شود.
آجرهایی که امروزه اکثراً در ایران برای ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند شامل آجر فشاری گری، آجر فشاری ماشینی، آجر لفتون یا سوراخدار، آجر سفالی و آجر خشتی هستند.در زمان های قدیم با سایز های دیگر با همین طول و عرض ولى به ضخامت ۵٫۵ یا ۴ یا ۳ سانتی متری نیز تولید می گردید
نوع دیگر آجر فشاری، که به آجر فشاری گری نیز معروف است، یکی از مصالح ساختمانی پرکاربرد در صنعت ساختوساز به شمار میآید. این نوع آجر به دلیل فشردهسازی بالایی که در فرایند تولید آن صورت میگیرد، دارای استحکام و دوام مناسبی است.
آجر فشاری معمولاً از خاک رس با کیفیت بالا تهیه شده و پس از شکلگیری در کورههای مخصوص با دمای بالا پخته میشود. از ویژگیهای بارز این آجر میتوان به جذب آب پایین، مقاومت در برابر فشار و ضربه، و همچنین قابلیت استفاده در نمای ساختمانها اشاره کرد. به علت این خواص، آجر فشاری در بناهای مختلف، از جمله دیوارهای باربر، نمای خارجی و همچنین سازههای مختلف دیگر، کاربرد فراوانی دارد.
کاربرد
از آجر فشاری قبلا در نقش دیوار های باربر ساختمان ها ، طاق ضربى، دیوارهاى حمال، جدا کننده و هم چنین به صورت آبساب براى نماسازى به صورت وسیع مورد استفاده قرار می گرفت اما کم کم به دلیل وزن زیاد آن و مرتفع شدن سازه ها از کاربرد در دیوار چینی به کاربرد در فونداسیون سازی تغییر کاربرد پیدا کرد و از این رو مصرف آن نیز کاهش یافت ,
- دیوارهای باربر
- کرسی چینی ( فونداسیون )
- دیوارچینی طبقات زیر همکف

مزایا
- دارای عمر طولانی
- از آجرفشاری به دلیل قابلیت بازیابی، از مصالح دوست دار محیط زیست نام برده می شود.
معایب
- از وزن بالایی برخوردار بوده و همین امر سبب افزایش وزن ساختمان می شود.
- قادر به حفظ گرما نیست و باعث بالا رفتن هدر رفت انرژی و افزایش هزینه های ناشی از آن شود.
- امکان تغییر شکل آجر به دلیل انبساط حرارتی، وجود دارد. بنابراین امکان دارد پس از گذشت مدتی در آن ترک ایجاد شود.

نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.